6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Okullarda domuz gribi temizliği

YOZGAT'TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Yozgat'ta domuz gribine karşı okullarda başlatılan dezenfekte çalışması devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'da okulları ziyaret ederek, çalışmaları yerinde takip etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda okullarda başlatılan dezenfekte çalışması devam ediyor.

Çalışmaları yerinde takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Cumhuriyet Bayramı öncesi dezenfekte için kullanılacak temizlik malzemelerini hazırladıklarını belirterek, “Okulların bugünde tatil edilmesiyle birlikte tüm okullarımızda temizlik ve dezenfekte çalışmaları başladı. Okullarda tuvalet ve lavabolara sıvı sabun ve kağıt havlu koyduk. Öğrencilerimizden isteğimiz ellerini sık sık yıkasınlar. Amacımız okullarımızda daha hijyen bir ortam sağlayarak, domuz gribi salgınını en az hasarla atlatmaktır. Bundan sonrada okullarımızda sık sık temizlik çalışmaları ve sınıfların havalandırması yapılacak" diye konuştu.

Yozgat'ta Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yanı sıra özel okullar ve dershanelerde de dezenfekte çalışması yapıldı. Okullarda sınıflar, sıralar, bilgisayar ve klavyeler tek tek silinerek dezenfekte edilirken, koridorlarda sabunlu su ile yıkandı.

YOZGAT'TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
YOZGAT'TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:38:05
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?