7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Okuma-Yazma kampanyası başladı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, ‘Ana Kız Okuldayız’ okuma yazma kampanyasına start verdiklerini söyleyerek, “Kampanya çerçevesinde bir kişi için dahi kurs açacağız” dedi.

Yozgat Öğretmenevi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Halk Bankası Yozgat Şube Müdürü Mustafa Emirdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Burçin Atayan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu'nun katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Vali Amir Çiçek, "Ana Kız Okuldayız" kampanyasının il genelinde belli bir disiplin içerisinde yürütülmesi amacıyla bir dizi tedbirlerin alındığını söyledi.

Çiçek, “Milli eğitimden sorumlu vali yardımcımız başkanlığında 'İl Kampanya Yürütme Kurulu' oluşturuldu. Bu kurul üyeleri, il genelinde adresleri tek tek dolaşarak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit edecek" dedi.

En küçük yerleşim biriminde dahi bir kişi için okuma yazma kursu açılacağını ifade eden Vali Çiçek, "Hedefimiz okuma yazma bilmeyen vatandaş bırakmamaktır. Bu konuda tüm kurum kuruluş, sivil toplum örgütlerinin desteklerini bekliyoruz" dedi.
Vali Çiçek, kampanyayı Halk Bankası’nın da maddi olarak desteklediğini dile getirerek, "Halk Bankası, okuma yazma kursunda başarılı olan vatandaşlarımızı buzdolabı, fırın, televizyon gibi beyaz eşya ile ödüllendirecek" dedi.

Okullardaki bilgisayar odalarının halkın hizmetine sunulacağını belirten Vali Çiçek, "Günümüzde, bilişim teknolojisi araçlarının kullanımına yönelik kazanılan bilgi ve beceriler, her vatandaşın topluma ve iş hayatına ayak uydurabilmesi bakımından en önemli araçlar haline gelmiştir. Bu nedenle yaşam boyu öğrenme anlayışı içerisinde okullarımızda bulunan bilgisayar ve internet bağlantısını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bilgisayar ve internetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, okullarımıza yada halk eğitim merkezlerine giderek istedikleri gibi bu teknolojiden yararlanabileceklerdir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?