5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okuma yazma kursları ilgi görüyor

YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yozgat'ta okuma yazma kursuna katılan 20 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen sertifika törenine il Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen ve okuma yazma kurusunu başarıyla tamamlayan kursiyerler katıldı. Sertifika dağıtım töreni öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, açılan okuma yazma kursları ile Yozgat'ta cehaletin kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Anakız Okuldayız kampanyası ile ilimizde bir okuma yazma seferberliği başlatılmış ve il genelinde okuma yazma bilmeyen 43 bin 427 kişi tespit edilmiştir. Açtığımız okuma yazma kurslarına bugüne kadar 14 bin 22 kişi müracaat etmiştir. Açılan kursları tamamlayan 6 bin 23 kişiye ise sertifika verilmiştir. Yapılan bu çalışmalarla ilimiz Türkiye genelinde 46'ıncı sıradan 5'inci sıraya yükselmiştir" dedi.

Okuma yazma kurslarına katılan kursiyerleri tebrik eden Gamsız, "Gerçektende kursiyerlerimiz büyük bir cesaret örneği göstererek kursa katılarak hem okuma yazma öğrenmiş hem de diğer okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza örnek olmuşlardır. Kendilerine ve kendilerini kursa gelmesinde cesaretlendiren destek veren eşlerine ve çocuklarına teşekkür ediyorum "dedi.

Okur yazarlık sertifikasını alan 62 yaşındaki Dürdane Aydınyıldırım, okuma ve yazmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ilk ve ortaöğretimi de bitirmek istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları ile birlikte hediyeler verildi.

YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:05:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 15:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?