6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Okuma yazma kursları ilgi görüyor

YOZGAT 'TA OKUMA YAZMA KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Yozgat'ta Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursları büyük ilgi görüyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, Yozgat Merkez ilçe ve köylerinde 5 bin 556 kişinin okuma ve yazma bilmediğini belirterek, "Köylerde ve ilçe merkezinde açtığımız okuma yazma kurslarıyla 2 bin 563 kişiye okuma yazma öğretilerek, sertifikaları verilmiştir. Açılan birinci kademe kurslarda kursiyerlere 120 saat, ikinci kademe kurslarda ise 200 saat eğitim verilmektedir" dedi.

Yozgat'ın geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye genelinde okuma yazama oranı arasında 47'inci sırada bulunduğunu ifade eden Ergen, "Açtığımız kurslarla 11'inci sıraya yükseldik. Hedefimiz ise ilk 3 il arasına girmektir. Biz tüm köylerimizde isteyen herkese okuma yazma öğretiyoruz. Bunun için 150 üniversite mezunu gencimizi milli eğitim müfettişlerinin verdiği kursa tabi tuttuk sertifika verildikten sonra, bu gençlerimiz köylerde okuma yazma kursu vermeye başladı ve büyük başarı elde ettik" dedi.

Okuma yazma kursuna katılan 65 yaşındaki Şemsi Şentürk, okuma ve yazmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Okuma yazma bilmediğimiz için, gittiğimiz yerlerde ne yazdığını bilmiyoruz. Özellikle hastanelerde bu çok önemli, ayrıcı telefon ederken numaraları çeviremiyoruz. Çocuklarımıza telefon açacağız, numaraları okuyamadığımız için telefon edemiyoruz. Bunun için okuma yazma kursuna katıldım. Okumaya ve yazmaya başladım, çok mutluyum" dedi. 60 Yaşındaki Elif Kılıç'ta eve gelen bir yazıyı, bir faturayı dahi okuyamadıklarını belirterek, "Okuma yazma her yerde önemli, otobüse binerken, otobüsün nereye gittiğini bilemiyoruz, mecburen şoförlere soruyoruz. Hastanede işimizi kendimiz yapamıyoruz. Okuma yazma öğrendikten sonra bunların hepsini kendimiz yapacağız. Okuma yazma bilmeyen herkese bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Mutlaka katılsınlar" şeklinde konuştu.

YOZGAT 'TA OKUMA YAZMA KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
YOZGAT 'TA OKUMA YAZMA KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 16:46:04
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 17:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?