5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okuma yazma kurslarına devam

YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSLARI TATİL DÖNEMİNDE DEVAM EDECEK

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde açılan okuma yazma kurslarının yaz tatilinde de devam edeceğini söyledi.

Yozgat'ta İlköğretim Okulu Müdürleri ile bir toplantı yapan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, 1 Temmuz itibariyle öğretmenlerinde tatile başlayacağını belirterek, "Okulların tatil olması nedeniyle örgün eğitimin dışında kalmış olan insanlarımızı, okuma yazma kurslarından getirilmesi ve bu faaliyetin kesintisiz devam etmesini istiyoruz. Amacımız, cehaletin kökünü kazımaktır. İnsanlarımızı okur yazar hale getirilmesi ve onların hayata hazırlanması, onların hayatını kolaylaştırmaları bakımından çok önemlidir" dedi.

'Ana Kız Okuldayız' kampanyasını başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Gamsız, "Yozgat Türkiye genelinde birincidir. Fakat hala okur yazar olmayan vatandaşımız var. Bu çalışmaların bitirilmesi için, yaz tatilini değerlendirmek, ilimizde kalan yerli öğretmenlerimizden yararlanmak istiyoruz. Bu işi yapacak gönüllü arkadaşlarımıza ayda 120 saat ücret vereceğiz. Devlet bu anlamda, hiçbir kısıtlamaya gitmiyor. Bütün imkanlarımızı seferber etmiştir. Öğretmenlerimiz hem yaz tatilini değerlendirmiş olur hem de okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmiş olur. Bizim elimizde olan istatistik bilgilerde, okuma yazma bilmeyen bazı vatandaşlarımız yurt dışında. Yaz dönemlerinde bu vatandaşlarımız tatile geliyor. Onlara dahi okuma yazma öğretebiliriz. Mahallelerde aileleri tarayacağız, okuma yazma bilmeyenlere kurs düzenleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 18:08:00
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 18:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?