6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Onarılan okul çürük çıktı

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde geçen yıl 100 bin TL'ye onarımı yapılan Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu, bu yıl çürük raporu verilerek kapatıldı.

2008-2009 eğitim öğretim yılında ihale sonucu 100 bin TL'ye bakım ve onarımı yapılan Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu, bu yıl duvarlarının çatlaması sonucu kapatıldı.

Çamdibi köyü muhtarı Azmi Ünsür, okulun geçen yıl çatısının tamamen yenilendiğini ve diğer bakımlarının yapıldığını belirterek, "Okul kısa bir süre eğitim verdikten sonra duvarları çatladı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğrencileri tehlikeye atmamak için burada eğitimi durdurdu. Bu yıl öğrencilerimiz Sekili beldesine taşınacak. Ancak biz okulumuzun tekrar yapılarak eğitime açılmasını istiyoruz" dedi.

Okulun tekrar açılmasını isteyen öğrenci velileri ise, Sekili beldesinin köye uzak olduğunu belirterek, "Çocuklarımız kışın okula gitmekte zorlanacak. Geçen yıl onarımı yapılan bir okul nasıl olur da çürük çıkar? Buranın onarım ihalesi verilirken, duvarların tavanı çekip çekmeyeceği incelenmedi mi? Devletin geçen yıl harcadığı 100 bin TL boşa mı gitti? Bunun sorumlularından kimse hesap sormayacak mı" şeklinde konuştular.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, onarım işi ihalesinin Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydettiler. Yetkililer, "Tüm teknik işlemleri Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü elemanları yapmaktadır. Okul geçen yıl onarıldı, ancak duvarlar eski olduğu için yeni yapılan tablayı çekmedi ve çatladı. Biz de hayatlarını tehlikeye atmamak için öğrencilerimizi Sekili beldemizdeki okula taşımaktayız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 15:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?