5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Onlar Yozgat'ı, Vali de onları onurlandırdı

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat'ta ÖSS ve OKS'de dereceye giren öğrencileri valilik toplantı salonunda kabul ederek birer çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, milli eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Ödül töreni öncesi bir açıklama yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat Milli Eğitimi'nin, öğrencilerin başarısını artırmak ve Yozgat'ın başarı seviyesini yükseltmek için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, "Yapılan bu gayretli çalışma ve çabalarımızın sonuç verdiğini büyük bir mutlulukla bu yıl gördük. Ama eğitim uzun soluklu bir iştir. Kısa çalışmalarla bir yıllık çalışmalarla en yükseğini elde ettiğimizi inanıyoruz. Hem orta öğretim başarı sıralamasında hem üniversite seçme sınavında sıralamalarda bu başarıları çok bariz olarak gördük" dedi.

Vali Sözer, toprağa atılan bir tohumun dikilen bir fidanın meyve vermesi ondan ürün elde edilebilmesi içinde daha geniş bir zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Yozgat'ta eğitim seviyesinin daha da yükselmesi için bu yıl atılan sağlam temellerin önümüzdeki çalışmalarla daha fazla sonuç vereceğini ümit ediyorum. Ama bu bisiklete binmek gibi bir şeydir sürekli pedala basmak sürekli nefesimizi açmak sürekli yarış içinde olmalıyız. Çünkü siz çalışırken diğer öğrenciler, diğer iller, diğer okullar elbette yerlerinde durmuyorlar, onlar da başarılarını artırmak, bu yarışa katılmak için çaba sarf ediyor. Dolaysıyla çabayı en fazla gösteren, çalışmayı en fazla başarı bilen bu sıralamada daha yukarıya, daha başarılı sıralara yükselecektir. O nedenle biz yaptığımızı yeterli görmüyoruz ama yapılan şeyi de bu çocuklarımıza ve Yozgat Milli Eğitimi'ne de harcanan emeğin az olmadığını, bizi tatmin edecek şekilde başarılı olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle de dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmadan sonra, sınavlarda dereceye giren öğrenciler birer çeyrek altın ile ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 12:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?