6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

ORAKAB toplantısı Sorgun'da yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin (ORAKAB) Ağustos ayı toplantısı Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yapıldı.

Sorgun Belediyesi Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Başkan Vekili Halil Türkmen'in başkanlığında yapılan toplantıya Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının gündem maddelerinden önce yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, yılda dört kez bu toplantıları yaptıklarını belirterek, Ağustos ayı toplantısını Sorgun'da yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Sorgun’da bugüne kadar hazırlanan ve hayata geçirilen projeler üzerinde duracaklarına değinen Vali Yardımcısı Fahri Oluk,” Aynı zamanda da yeni seçilen arkadaşlarımızın birbiri ile tanışmasını sağlayacağız. ORAKAB'ın Türkiye'de en iyi çalışan birliklerinden birisidir. Sanayi Bakanlığımızın AB fonlarından 43 ile hibe programı kapsamında yapmış olduğu bir çalışma vardı. Bu çalışma çerçevesinde bizim birliğimize ait 6.3 milyon Avroluk proje de kabul edildi. Önümüzdeki yıl bu projeyi uygulamamız durumunda ORAKAB’a 15 milyon liralık bir bina ve bu binanın getireceği bir gelire sahip olacak'' dedi.

ORAKAB bünyesinde şu ana kadar Yozgat, Sivas ve Kayseri'de bazı projeler hazırlandığını ifade eden Oluk,”Yozgat'ın hazırlamış olduğu ''Sarıhacılı Park Projesi'' kapsamında geçtiğimiz yıl Yozgat'a 150 bin lira aktarıldı. Yozgat, hazırlamış olduğu bu proje ile bizden 150 bin lira daha talep etmektedir. Projelerini inceledik. Yozgat-Ankara karayolu çıkışı 4. kilometrede 5 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek olan bu projenin toplam maliyeti 600-700 bin lira olarak tahmin ediliyor. Birliğimizin 300 bin lira aktarması durumunda geri kalan kısmı Yozgat Özel İdaresi'nce karşılanacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat İl Genel Meclis Başkanvekili Halil Türkmen'de, 2023 yılı gelişim vizyonu çerçevesinde Yozgat'ta tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Türkmen, hazırlanan projelerin Yozgat'ın ve Yozgat'ta üretilen ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?