5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

ORAN Yozgat'ta toplandı

ORAN YOZGAT'TA TOPLANDI

Kayseri, Yozgat ve Sivas illerinin katılımı ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat'ta toplandı.

Yozgat Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kayseri, Sivas, Yozgat il genel meclis başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ajansın kurumsallaşma sürecinin devam ettiğini belirterek, "5449 sayılı Kanunla kurulan ve Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı" 25 Temmuz 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Geçtiğimiz süreç içerisinde Ajansımız kurumsallaşma sürecine yoğunluk vermiştir. Ajans Hizmet Binası ve Yatırım Destek Ofisleri ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Kayseri ilinde ı. grup tarihi eser olan eski Sümerbank idari binası ajans hizmet binası olarak seçilmiş ve gerekli izinlere başvurulmuştur. En kısa zamanda bina bakım ve onarım çalışmalarına başlanacaktır. Paralel olarak Yozgat ve Sivas illerinde de Yatırım Destek Ofisi olarak kullanılmak üzere farklı binalar tespit edilmiş ve bugün Yönetim Kurulumuzca en uygun olan binalara karar verilecektir" dedi.

Ajansın, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini yerel bazda belirleyecek ve bölgelerin çok boyutlu olarak gelişmesi için stratejiler üreterek uygulayacak devletin en yeni ve güzide kurumlarından biri olduğunu ifade eden Vali Bilici, " Bu kapsamda ilk olarak ajans personel yapılanması önem taşımaktadır. Ajans bünyesinde çalışacak personelin istihdamı için "Personel Alım ilanı" ajansımız internet sitesi olan www.oran.org.tr ile birlikte DPT ve valililerimizin internet sitelerinde yayınlanmıştır. Ajansımızın başarılı olabilmesi için istihdam edilecek personelin kalifiye olması çok önemlidir. Bu nedenle personel alımında Ajans olarak çok itinalı bir süreç izleyeceğimiz. Zaten 5449 sayılı Kalkınma Ajansları Kanunu istihdam edilecek personelin sahip olması gereken minimum şartları tanımlamıştır. Bu kapsamda Ajansımızda 4 yıllık üniversite mezunu farklı branşlardan uzman ve destek personeli olarak iki tip personel istihdam edilecektir. İlk etapta 20 uzman ve 5 destek personel olmak üzere toplam 25 personelin alımı planlanmaktadır" diye konuştu.

Personel alımını takip eden süreç içerisinde üzerine yoğunlaşacağımız ikinci en önemli konunun "Bölge Gelişme Planı"nın hazırlanması olduğunu vurgulayan Vali Bilici, "Bugüne kadar Kalkınma Planları merkezi yönetim tarafından yapılmış ve yerelin ihtiyaç ve beklentilerine karşılık verememiştir. Ajansımızın kurulması ile ilk defa kalkınma planının yerelde bizler tarafından yapılması söz konusudur. Üretilecek plan bölgemizin kalkınması için çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu süreci en iyi şekilde Ajans olarak yöneteceğiz ve katılımcılığı sağlayacağız. Birçok alanda farklı potansiyellere sahip olan bölgemiz hazırlayacağımız Kalkınma Planı ile daha büyük hedeflere ulaşacaktır. ilk defa yerel inisiyatifinde gerçekleşecek olan bu planlama sürecinin en güzel şekilde sonuçlanmasını ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu'nun, hizmete açılan ORAN Web sitesi hakkında bilgi vermesinden sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

ORAN YOZGAT'TA TOPLANDI
ORAN YOZGAT'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:00:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 14:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?