8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Orman yangınlarına havuz

Yozgat Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Mehmet Erol, olası çıkabilecek orman yangınlarına kısa sürede müdahale etmek amacıyla 3 ayrı bölgeye yangın söndürme havuzları yapacaklarını belirtti.

Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Mehmet Erol, çok geniş ve büyük ormanlık alana sahip olan Akdağmadeni'nde çıkabilecek orman yangınlarına kısa sürede ve etkili bir şekilde müdahale etmek amacıyla 3 ayrı bölgeye yangın söndürme havuzları yaptıracaklarını kaydetti.

Erol, "3 ayrı bölgeye 10 metrekare genişliğinde 3 metre derinliğinde helikopterlerin rahatlıkla su alabileceği şekilde havuz yaptırıyoruz. Havuzların ihalesine çıkıldı ve 2 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanacak" dedi.

Yangın havuzlarının su kaynaklarına yakın yerlerde olacağını ifade eden Erol, "Havuzlar kısa sürede su ile dolabileceği gibi yangın söndürmede kullanılan helikopterler ve arozözlerde buradan rahatlıkla su alabilecekler. Küçük bir kıvılcım ile çıkan yangınlar büyük ormanlık alanlarımızı yok etmektedir. Her hangi bir yangın çıkmadan biz tedbirlerimizi almak istiyoruz. Bu nedenle ormanlık alanlarda su ağızlarına kepçelerle bentler yaparak su depolayacağız. Yangınlara karşı her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Yangın gözetleme kulelerinde 24 saat gözetleme yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza uyarımız ormanlık alanlarda çok dikkatli olmaları, ateş yakmamalarını, özellikle anız yangınlarına mahal vermemelerini istiyoruz. Çünkü ormanlık alanlara uzak yerlerde yakılan bir anız, kısa süre içerisinde ormanlık alanlara sıçrayabiliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?