6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Ormancılık Günü törenle kutlandı

Yozgat'ta 21 Mart Dünya Ormancılık Günü düzenlenen törenle kutlandı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından bir açıklama yapan Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, 21-26 Mart tarihleri arasında Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji günün kutlanacağını belirterek, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nü kutluyoruz. Ormanlarının önemini her defasında hatırlatmayı bir görev addettik. Bütün toplum olarak hepimiz bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Çünkü doğal kaynaklarımızın en önemlilerinden biri ve özellikle global iklim değişikliklerinde en önemli gidericisi ormanlardır. Bütün dünyada olduğu gibi ilimizde de ormanlar azalmaktadır. Bizlerin görevi de bilimsel verilere göre dakikada 20 hektar yok olan ormanlarımızı korumak, ormanlık alanları artırmaktır. Elbette bu görev biz görevlilere düştüğü gibi tüm vatandaşlarımıza da düşmektedir" dedi.

Ormanların önemini hatırlatmak için 21-26 Mart tarihlerinde Orman Haftası kutlandığını belirten Ayyıldız, "22 Mart Pazar günü devlet su işleri tarafından Dünya Su Günü tertiplenecek, 23 Mart Pazartesi günü Valimiz Amir Çiçek'i ziyaret edeceğiz ve aynı gün Dünya Meteoroloji Günü tertiplenecek. 24 Mart Salı günü vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtacağız. 25 Mart Çarşamba günü Divanlı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine fidan dikimi yapılacak. 26 Mart Perşembe günü ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda sinevizyon gösterisi yapılacak" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından İl Meteoroloji Müdürlüğü, üzerinde 23 Mart Meteoroloji Günü yazan balon ile gökyüzüne Türk Bayrağı gönderildi

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?