5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

OSB artık eğitim merkezi

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eğitim merkezine dönüştü.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'ne Turizme ve Otelcilik Meslek Lisesi'nden sonra bu yıl açılan Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte adeta bir eğitim merkezine dönüştü.

Yimpaş Holdinge ait tekstil fabrikasının Maliye Bakanlığı'na ardından da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesinden sonra Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne dönüştürülen binada, bu yıl 49 kız olmak üzere toplam 250 öğrenci eğitim görecek.

Okulun kurucu müdürü Aydın Ercan, yatılı olarak eğitim veren okulun, okumak isteyip de barınma sıkıntısını çeken öğrenciler açısında çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Yozgat merkez, ilçe ve köylerinden çocuklarımız kaydını yaptırarak eğitimlere başladı. Okulumuzda bu yıl, giyim üretimi teknolojileri, tekstil teknolojileri, plastik teknolojileri ve iklimlendirme bölümü olmak üzere 4 ana bölümde 8 dalda eğitim öğretime başlayacağız. 4 yıl sonunda bu okulumuzda bin öğrenci hedeflemekteyiz" dedi.

Yine organize sanayi bölgesinde bulunan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin de bu yıl 330 öğrencinin eğitime başladığını ifade eden Ercan, "Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde 2008-2009 eğitim öğretim yılında 100 öğrenci mezun ettik. Bunların 85 tanesi yüksek öğrenim programlarına kayıt yaptırdı. Diğer 15 öğrencimiz ise çeşitli otellerde faal olarak çalışmaktalar. Turizm ve Otelcilik Meslek Liseleri'nden mezun olan öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra işsiz kalma gibi problemi yok. Bu yıl kaydettiğimiz 120 öğrenci ile birlikte toplam 330 öğrenci Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde eğitim görecek" diye konuştu.

Sanayide ara elaman ihtiyacını karşılamada endüstri meslek liselerinin çok önemli olduğunu değinen Ercan, "Organize sanayi bölgesinde okulun açılması hem sanayiciler bakımından hem de öğrencilerin staj ve iş bulma konusunda büyük avantaj sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 17:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?