5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

OSB yatırımcı bekliyor

YOZGAT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YATIRIMCI BEKLİYOR

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Üst Kurul Üyesi Adem Cengiz, yaşanan ekonomik krizden dolayı birçok firmanın kapandığını belirterek, yeni yatırımcılar beklediklerini söyledi.

Yozgat OSB'nin 1 milyon 493 bin 250 metrekare alanda 111 parselden oluştuğunu belirten Yozgat OSB Üst Kurul Üyesi Adem Cengiz, "Şuan faal olarak çalışan 24 firma bulunmakta ve bin 381 kişi istihdam edilmektedir. Bakanlar kurulunun 2009/15199 sayılı karında bölgemiz 3. teşvik bölgesi içerisinde yer almaktadır. OSB'nin bin 500 metreküp kapasiteli kullanma suyu deposu, 500 abonelik telefon hattı ve doğalgaz mevcuttur. Yatırımcı için OSB'nin büyük avantajları vardır. Bunların başında vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği gibi birçok destekleri var" dedi. Daha önce kurulan ve ekonomik kriz başta olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı kapanmak zorunda kalan firmaların Yozgat'a olumsuz etkiler bıraktığını ifade eden Cengiz, "Birçok firma teşvikten yararlanmak için kısa süreli iş yerleri açmış, işçi çalıştırmış, işçinin maaşını ödemeden, iş yerini kapatmış gitmiş. Bu da işçinin işverene güvenini sarsmıştır. Bu kötü izlenimden dolayı, OSB kuruldu kurulalı çalışan firmalar dahi işçi bulmada zorlanır hale gelmiştir" diye konuştu.

OSB'nin ismini Yozgat OSB diye geçtiğini ancak, yer olarak Yerköy ilçesi sınırları içerisinde yer almasından dolayı yatırımcıların işlemlerini zorlaştırdığını ifade eden Cengiz, "Şirket kuran kişi merkezi Yozgat gösteriyor Yerköy'e şube açmak zorunda kalıyor. Yerköy'e açıyor, işlemlerini Yozgat'ta yaptırıyor. Ayrıca hem Yozgat hem de Yerköy Ticaret ve Sanayi Odasına üye oluyor, iki ayrı aidat ödüyor. Bunları düzelmesi gerekir. En büyük sorun ise belki birileri için küçük gözükebilir ancak OSB çalışanları için büyük sorun camimiz yok. Cuma namazını kılmak için işçilerimiz ya yürüyerek yakın köylere gidiyor ya da servis kaldırıp Saray beldesine gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Yozgat OSB'nin daha da hareketli hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Cengiz, 3. Teşvik bölgesinde yer alan Yozgat'a yatırımcı beklediklerini sözlerini ekledi.

YOZGAT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YATIRIMCI BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:07:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut birkan IP: 81.215.1.xxx Tarih : 28.07.2010 16:16:55

YOZGAT OSB BİRÇOK İNSANI MAĞDUR ETMİŞTİR. BUDA YOZGATIN BECERİKSİZLİĞİDİR.ÇÜNKÜ KURULAN FİRMALAR KAPKAÇÇI GİBİ HAREKET ETMİŞ TEŞVİKTEN KREDİDEN FAYDALANMIŞ BÖLGE  ESNAFINA BORÇ TAKIP KAÇMIŞTIR. AYRICA İKİ AYRI KAYIT YAPTIRMAYIN KARDEŞİM,BÖLGE YERKÖY DE İSE SADECE YERKÖY E KAYIT OLUN OLSUN BİTSİN. YOZGAT TİCARET SANAYİ ODASI KENDİ BÖLGESİ OLMADIĞI HALDE UYANIKLIK YAPIP NEDEN BU İŞ ADAMLARINI MAĞDUR EDİYOR BIRAKSIN YERKÖY TİCARET SANAYİ ODASI BU İŞLERİ YAPSIN BU ÇEKEMEMEZLİK NEDEN ACABA ADEM BEY YOZGAT TİCARET ODASI YÖNETİMİNDE OLDUĞU İÇİN Mİ BU SAÇMA FİKİRLERİ ÖNE SÜRÜYOR.HEM GELEN İŞ ADAMLARINI YOZGATA YÖNLENDİRİYOR HEMDE YERKÖY ÜN ALANINA NEDEN MÜDAHALE EDİYOR. SORMAK LAZIM? ACABA KENDİLERİNCE AMAÇLARI NEDİR?