3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

OSB'ler ihracata koşuyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesine (OSB) Kurulan Mavi Ay Tekstil A.Ş., yaptığı üretimin tamamını yurt dışına ihraç ediyor.


Mavi Ay Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karadayı, 15 yıldır İstanbul'da Halil Tekstil ismiyle bayan elbisesi ürettiklerini belirterek, "Şirket olarak bu yıl Anadolu'ya yatırım yapmak istedik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Yozgat OSB'nin daha avantajlı olduğunu öğrenince tekstil fabrikasını buraya kurduk" dedi.

Tekstil fabrikasında şu anda 200 kişinin istihdam edildiğini, yıl sonu ve önümüzdeki yılın başları itibariyle istihdam sayısının 500'e çıkarılacağını ifade eden Karadayı, "Mavi Ay Tekstil olarak bayan elbisesi üzerine tamamen ülke dışına çalışıyoruz. Üretimlerimiz özellikle İngiltere ve Almanya'ya gönderilirken, talepler doğrultusunda diğer AB ülkelerine de ihraç yapıyoruz" diye konuştu.


Yozgat'ın Teşvik Yasası kapsamı içerisinde yer almasından dolayı vergi, sigorta ve enerji desteği gibi birçok avantajının bulunduğuna dikkat çeken Karadayı, "Kalifiye elaman bulmakta bazen sıkıntı yaşıyoruz. Ancak, alınan elamanları kısa süreli eğitime tutarak yaşanan sıkıntımızı gideriyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 06:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?