5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Otomobillerin aynası Yozgat'tan

TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN AYNASI YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR

Türkiye Otomotiv Sektörünün ayna ve kapı kolları, Yozgat'ta üretiliyor.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sarayköy Beldesi'nde otomotiv sektörüne yedek parça üreten Erayna Otomotiv İşletme Müdürü Orhan Çınar, Türkiye'de otomotiv sektörünün hızla geliştiğini, 1970 yıllarında montaj sanayinde işe başlayan ülkemizin, bugün dünya otomotiv merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Çınar, "Otomotiv sektörünün bu kadar hızlı yol almasında gelişen yan sanayinin büyük payı bulunuyor. Türkiye'de otomotiv sektörüne yan sanayi üretim yapan çok sayıda firma bulunuyor. Bunlardan beş yüz kadarı direkt orijinal ve yedek parça imal ediyor. Yozgat'ta faaliyet gösteren Erayna Otomotiv de, bu beş yüz dolayındaki firmadan birisidir. Firmamızda 67 kişi istihdam edilmektedir" dedi. Erayna Otomotivin 16 bin metrekare alan üzerinde 5 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptığını belirten Erayna Otomotiv Üretim Müdürü Yakup Köse, "Otomotiv sektörüne iç dış dikiz aynaları, dış kapı açma kolları ve iç kapı kolçakları üretiyoruz. TOFAŞ, BMC, Karsan, Isızu, Çelik Motor gibi farklı markalarda orijinal yedek parça üretimi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Tam kapasite çalışmaları halinde aylık 150 bin dikiz aynası ürettiklerini ifade eden Köse, "Üretimimiz birbirini tamamlayan bir sistem olarak bütünüyle gerçekleştirilmektedir. Aynanın yapımında kullanılan plastik aksamda, aynı fabrikada üretilmektedir. Toplam kalite anlayışı içerisinde üretim yapan firmamız ISO 9001-2000 kalite sistem belgesine sahiptir" şeklinde konuştu.

Yaptıkları üretimin önemli bir bölümünü de yurt dışına ihraç ettiklerine değinen Köse, "İhraç yaptığımız ülkelerin başında İngiltere, Mısır, Suriye, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri gelmektedir. İhracattaki ürün ağırlığımız, kamyon ve otobüs gruplarının oluşturduğu ağır vasıta yedek parçalarıdır" ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN AYNASI YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR
TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN AYNASI YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:41:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?