30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Otopark sorunu büyüyor

YOZGAT'TA OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Yozgat'ta, yeni yapılan binalara hala otopark yapılmaması, şehir merkezindeki otopark sorununu artmasına neden oluyor. Binalarında otopark olmayan sürücüler, araçlarını kaldırımlara park ediyor.

Yozgat'ın en büyük sorunu arasında yer alan otopark sorunu, yeni yapılaşmalarla daha da artıyor. Tek katlı evlerin yıkılarak, yerine yapılan yüksek binalarda otopark konulmaması park sorununu hat safhaya çıkardı. Bina sakinleri araçlarını park edecek yer bulamayınca kaldırımları işgal ederken, yayalar da kaldırımlarda yürümekte zorluk çekiyor.

Yaya kaldırımlarının otopark değil, yayalar için yapıldığını belirterek, kaldırımlara park yapılmasına tepki gösteren Kamil Taşkın isimli vatandaş, "Yozgat'ta yeni binalar yapılıyor, ancak zorunlu olmasına rağmen binalarda otopark konulmuyor. Belediye bu yapılara nasıl izin veriyor anlamıyorum. 170 metrekare arsaya 8 kat ruhsat veriyor. Burada oturan insanlar araçlarını nereye park edecek. Binayı yaptıran insanlar binanın bir katını otopark olarak gösteriyor ancak bina tamamlanıp ruhsat alındıktan sonra otopark için ayrılan kısımlar bina sakinlerine kullandırılmıyor. Dolayısıyla vatandaşta araç sahipleri de mağdur oluyor” diye konuştu.

Özellikle yeni yapılan yüksek binaların hiçbirinde otopark bulunmadığını söyleyen Taşkın, "Yozgat'ta otopark sorunu çözmek yeni yapılan binaların tamamı otoparkını yapmak ve kullanmak zorunda olmalı. Bunu ise belediye kontrol etmeli. Vatandaşlar park edilen araçlardan dolayı kaldırımlarda yürüyemiyor. Vatandaş yanlış otoparklardan dolayı yolda yürürken bir kaza meydana gelse bunun hesabını kim verecek" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
YOZGAT'TA OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 16:06:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 16:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?