7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Özürlülere evde bakım hizmeti

Yozgat İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan, il genelinde bin 289 özürlüye evde bakım hizmeti verildiklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yozgat İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan, il genelinde bin 289 özürlüye evde bakım hizmeti verildiğini belirterek, "Yüzde 50 ve üzeri özürlü raporu bulunan, kendisine bakamayacak kişilere aylık asgari ücretten para yardımı yapılmaktadır. İlimizde bu şekilde olan bin 289 özürlümüze aylık yaklaşık 565 bin YTL bir ücret ödenmektedir" dedi.

Özürlü yardımından yararlanmak isteyenlerin İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerektiğini belirten Doğan, "Müracaat sırasında yüzde 50 ve üzeri ağır özürlü raporunun bulunması gerekir. Ayrıca ödemeler akrabalarına yapıldığı için akraba olmayan ve evinde özürlüye bakan kişiler Sulh Hukuk Mahkemesi’nden vasisi olduğunu belirten mahkeme kararını getirmeleri gerekmektedir. Müracaat sonrası oluşturulan komisyonumuz müracaatı değerlendirip gerekli incelemelerden sonra vereceği rapor doğrultusunda yardım yapılmaktadır. Özürlü bakımında bakıcının sağlam olması ve 24 saat özürlünün yanında kalması gerekmektedir. Özürlünün de kendi ihtiyacını görememesi gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?