5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Pamuk üretimi arttırılıyor

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta, ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında deneme ekimi yapılan tohumluk ve yemeklik patateste verimin yüksek olması bekleniyor.

Yozgat Tarım İl Müdürü Duran Katar, bu yıl deneme ekimi yapılan patates tarlalarında incelemelerde bulundu. Katar, İl Özel İdare Müdürlüğünün desteği ile satın alınan 33 ton sertifikalı patates tohumunun, deneme amaçlı olarak ekiminin yapıldığını belirterek, "Yaptığımız incelemelerde ürünün yetişmesi çok güzel. Tohum sertifikalı ve temiz olduğu için patates böcekleri de bulunmuyor. O da ürünün iyi gelişmesini sağlıyor" dedi.

İl genelinde patates üretimini artırmak için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ifade eden Katar, "Bu yıl ilk defa makineli olarak ekim yapmıştık. Makine ile yapılan ekimlerde patatesler arasındaki mesafe uyumlu olduğu için ürünün gelişmesi daha iyi oluyor. Sezon sonunda da aldığımız makinelerle patates sökme işlemlerini gerçekleştireceğiz. Müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmalar çiftçimize örnek olmaktadır. Önümüzdeki yıl patates ekiminin 3-4'e katlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Patateste pazar sorununun bulunmadığını vurgulayan Katar, "Bugün patatesin kilogramı 750 bin liradan satılıyor. Ayrıca sertifikalı olması pazar payını biraz daha yükseltiyor. Hedefimiz ilimizde hem ürün çeşitliliğini artırmak hem de çiftçimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlamaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 14:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?