3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Pancar alım kampanyası başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde bulunan Boğazlıyan Şeker Fabrikası, düzenlenen törenle sezon açılışını yaptı.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasında düzenlenen sezon açılış törenine Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Yenifakılı Kaymakamı Karahan Daştan, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Boğazlıyan Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, çevre belde belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.

Törende fabrika hakkında bilgi veren Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisleri Genel Müdürü Halil Karaçavuş, Geçen yıl hizmete giren fabrikanın 47 günlük deneme kampanyası süresinde 183 bin ton pancar işlemek suretiyle 15 bin 750 ton şeker üretimi yaptığını söyledi. Genel Müdür Karaçavuş ayrıca deneme süresi içinde 9 bin 920 ton melas ve 40 bin ton küspe üretiminin gerçekleştiğini belirterek, "Fabrika olarak 2007-2008 yılında tam kapasite çalışarak hem çiftçilerimize hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yıl 1'inci pancar alım döneminde 700 bin ton pancar işleyerek, 100 bin ton şeker üretimi gerçekleştireceğiz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikasının son 6 yıl içerisinde olağanüstü bir büyüme gerçekleştirerek, Türkiye'nin en büyük şeker şirketi haline geldiğini söyledi. Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre tesisiyle birlikte hinterlant alanlarının genişlediğini ifade eden Özışık, “Hinterlant alanımızda bulunan Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir illerine bağlı toplam 384 bin dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirilmiştir. Bunun sonucunda da çiftçilerimiz uzun yıllardan beri yaşamış olduğu kota sorunu aşılmıştır" şeklinde ifade etti.

Özışık şirket olarak 2007-2008 yılının yatırım yılı olacağına dikkat çekerek "150 milyon YTL sermayeye 173 milyon öz kaynağa yaklaşık 400 milyon satış hasılatına ve toplam 400 milyon dolar civarında yatırıma ulaşmış Pansu, Panküp, Pançay markalı ürünlere şirketin büyüklüğüne yakışır çevresel düzenlemeler 120 bin ton şeker stoklama alanlarına, yıllık 50 bin ton paketleme kapasiteli küp şeker tesislerine sahibiz. Ayrıca bu yıl ilk kez 2 bin 500 baş damızlık süt sığırcılığı ve entegre tesisleri ile 10 bin metrekare büyüklüğünde sebze üretim serası projemiz hayata geçecektir" dedi.

Küresel ısınmanın çiftçileri zor durumda bıraktığını belirten Özışık, çiftçilere damlama sulama sistemi kurulması konusunda eğitimler vereceklerini kaydetti. Daha sonra Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal ve Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, birer konuşma yaparak, pancar alım sezonunun Boğazlıyan Şeker Fabrikası ve çiftçilere hayırlı olması dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından kurban kesilerek kantar açılışı gerçekleştirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 16:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?