5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Pancar ekicilerinden kooperatife tepki

pancarYozgat'ta Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine tepki gösteren çiftçiler, bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına pancar üreticisi çiftçilerden Nedim Tekin, İsmail Açıkgöz, Mustafa Yaşa, Atilla Dursun, Osman Koçyiğit, Altan Kocabeyoğlu katıldı. Çiftçiler adına konuşan Nedim Tekin, Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatifi yönetiminin, kendilerinin haklarını hiçbir zaman savunamadığını, görevlerini yerine getiremediğini ileri sürdü. Tekin, "Mevcut yönetim 16 Haziran Cuma günü hiçbir üyesine haber vermeden mali olağan genel kurula gitmiştir. Ancak kendi imkanlarıyla olağan genel kuruldan haberdar olan 500'ün üzerinde bir çiftçi grubu genel kurula katılarak, mevcut yönetimin faaliyet raporlarını ve yapacakları çalışmaları reddetmişlerdir. Mevcut yönetim bugüne kadar kendi aralarında çiftçileri hiçe sayarak genel kurul yapmışlar ve görevde kalmışlardır" dedi. 

Mevcut yönetimin pancar üreticilerinin sorunlarıyla hiçbir zaman ilgilenmediğini dile getiren Tekin, "Çiftçimiz avansların ödenmesi veya pancar ekimiyle ilgili bir konu danışmaya gittiğinde yönetim "bunu biz bilmeyin bakanlığa gitmen gerekir" diyerek çiftçilerimizi dışlamaktadırlar. Bizi temsil edemeyen ve faaliyet raporu çiftçiler tarafından reddedilen mevcut yönetim gereken ne ise onu yapmalı, yapamıyor ise yapacak kişilerin önünü açmalıdır. Mevcut yönetimde pancar ekimiyle hiç ilgisi olmayan kişiler yer almıştır. Bizi bizim içimizden olan çiftçilerin temsil etmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Pancar üreticilerinden İsmail Açıkgöz ise, Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanı Halil Dursun'un aynı zamanda Pankobirlik yönetimi içerisinde de yer aldığını ifade ederek, "Yozgat'ın pancar üretim kotası yüzde 37 düşüyor. Başkanımızın bilgisi olmadığı için bir tepki de gösterilemiyor. Kota demek para demektir. Yozgat ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanmaktadır. Fakat ilgisizlikten dolayı pancar kotaları düştüğü için ilimize girecek paraların miktarı da düşmektedir. Pancar üreticileri olarak biz bizi temsil edecek, çiftçinin sorunuyla ilgilenecek kooperatif başkanlarının seçilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?