8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Pancar üreticisinde sulama sevinci

Yozgat'ta susuzluktan kurumak üzere olan 10 bin dekarlık pancara su verildi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Gelingüllü Barajı’ndan kapalı sistem ile sulanmasına rağmen, DSİ şebekesine kaçak yerleştirilen dinamolardan dolayı sulama yapılamayan 10 dekar alana su verildiğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz, özel bir şirketin 4 bin 500 dekar alana patates ektiği ve bu alanı DSİ şebekesinden değil de kendi oluşturduğu yeni sistem ile sulama yapmasından dolayı 10 bin dekar pancara su verilemediğini belirterek, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda Esenli Sulama Birliği, sulanmayan alanlara su vererek çiftçimiz ilk sulamasını yapıyor. Dileğimiz ve isteğimiz bundan sonra da en az 15 günde bir bu alanlara su verilmesidir" dedi.

Esenli Sulama Birliği Başkanı Salih Aplak, Devlet Su İşlerinin (DSİ) kendilerine 11 bin dekar alanı teslim ettiğini belirterek, "Bunun dışında çiftçimiz 13 bin dekar alana pancar ekimi yapmıştır. Bu alan DSİ tarafından bize teslim edilmemiştir. Ancak sulama birliği olarak bu çiftçilerimizi mağdur etmemek için su vermekteyiz. Bundan sonrada su verilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?