30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Paraşüt kursu ilgi görüyor

YOZGAT THK'NIN MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Türk Hava Kurumu (THK)Yozgat Şubesi tarafından ilde havacılık sporlarının geliştirilmesine yönelik açılan kurslarla birlikte motorlu yamaç paraşütü uçuşları da başladı.

THK Yozgat Şubesi, havacılık sporunu Yozgatlı gençlere sevdirmek amacıyla başlattıkları kursta pilot öğretmenler kursiyerlere motorlu yamaç paraşütü ile nasıl uçulacağı konusunda eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Atatürk yolu Hızlı Tren Şantiyesi karşısında motorlu yamaç paraşütü uçuşu düzenlendi. Kursiyerlere eğitim veren Motorlu Yamaç Paraşütü Kursu Pilot Öğretmeni Abdullah Yıldız, Bursa'dan Yozgat'a motorlu yamaç paraşütü uçuş eğitimi vermek için geldiğini belirterek, "THK tarafından Yozgat'ta açılan kurslara katılan kursiyerlere eğitim vermek ve bu sporun gelişmesini sağlamak amacıyla burada intibak uçuşu ve eğitimi veriyoruz. Motorlu yamaç paraşütü, son derece emniyetli bir hava aracıdır. Sırtımızdaki motorun gökyüzünde stop etmesi durumunda bizi taşıyan yamaç paraşütü, süzülme kabiliyetine sahip olduğu ve çok dar alanlara iniş yapabilmektedir. Eğitim eşliğinde yapıldığında her hangi bir tehlikesi yok. Herkese tavsiye ediyoruz. Bu motorlu yamaç paraşütü oksijen eşliğine kadar 4 bin 500 metre ve 5 bin metreye kadar yükselebiliyor. Bizim amacımız bu ayrıcalıklı sporu elimizden geldiğince profesyoneller olarak amatör arkadaşlara öğretmek ve bu sporu Yozgatlı gençlere sevdirmektir" dedi.

THK Yozgat Şube Sekreteri Ali Çakır da ilde havacılık sporlarının yeni olmasına rağmen oldukça yoğun bir ilgi gördüğünü ifade ederek, "Yozgat'ta havacılık sporlarını ve faaliyetlerini burada geliştirmek istedik. Bu kapsamda Bursa'dan hocamızı ilimize davet ettik. İlimiz havacılık sporları için son derece uygun. Bizde bu kapsamda yamaç paraşütü başlangıç kursu açtık" diye konuştu.

YOZGAT THK'NIN MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
YOZGAT THK'NIN MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 18:41:03
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 20:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?