5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Park ve bahçelere 60 bin çiçek

YOZGAT BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELERE 60 BİN ÇİÇEK DİKTİ

Yozgat Belediyesi oluşturduğu yeşil alanlara 60 bin çiçek, 4 bin de boylu fidan dikti.

Yozgat Belediyesi tarafından, park, bahçe ve refüjlere dikilen çiçek ve güllerin açması, şehre güzel bir görünüm kazandırıyor. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, göreve geldiklerinde şehir merkezinde 24 bin metrekare yeşil alan bulunduğunu belirterek, "Yaptığımız çalışmalarla yeşil alanımız 210 bin metrekareye ulaştı. Yeşil alan çalışmalarımız halen devam etmektedir" dedi.

Bu yıl içerisinde park ve bahçelerde 160 bin metrekare alanda çiçek ve gül fidanı dikimi gerçekleştiğini belirten Başkan Başer, "160 bin metre kare alana 60 bin adet çeşitli çiçeklerden dikildi. Ayrıca 4 bin boylu fidan dediğimiz, akasya, çam, meyve türü fidan dikimi gerçekleştirdik. Yine Nohutlu Tepesi için 21 bin adet fidan dikilmesi için projemiz var" dedi.

Park ve bahçelerde bulunan çiçek ve güllerin bakımının belediye görevlilerince yapıldığını belirten Başkan Başer, "Bazı vatandaşlarımız çiçekleri ve gülleri kırıyor yada bilinçli olarak koparıyor. Buda çiçeklerin ve güllerin kurumasına neden oluyor. Vatandaşlarımızın park ve bahçelerde bulunan gül ve çiçekleri korumalarını istiyoruz" diye konuştu.

YOZGAT BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELERE 60 BİN ÇİÇEK DİKTİ
YOZGAT BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELERE 60 BİN ÇİÇEK DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 17:32:00
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 20:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?