5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Pazar yeri probleminde mutlu son

Yozgat Belediyesi ile pazarcı esnafı arasında yaşanan halk pazarı için yer problemi, valilikte yapılan toplantı ile çözüme kavuşturuldu. Yozgat'ta salı günleri kurulan halk pazarının yol çalışmaları nedeniyle başka yere taşınmasına tepki göstererek, geçtiğimiz cuma akşamı eylem yapan pazarcı esnafı ile belediye arasında yaşanan yer problemi, bugün Yozgat Valisi Gökhan Sözer başkanlığında yapılan toplantıyla çözüme kavuştu.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Arabacı ve pazarcı esnafını temsilen 20 esnaf katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, şehirden geçen Ankara-Sivas karayolu üzerinde yapılan alt geçit çalışmaları nedeniyle, şehrin hem trafiği hem de ticaretinin olumsuz etkilendiğini belirtti. Vali Sözer, "Sivas-Ankara karayolunun salı pazarı olarak kullanılan halk pazarı yerinden geçmesi nedeniyle pazar yerinin değiştirilmesi zarureti doğmuştur. Yeni bir pazaryerinin oluşturulması için pazarcı esnafımız ve belediye yetkilileriyle bir toplantı düzenleyerek yaşanan sorunu çözüme kavuşturduk" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, pazarcı esnafı ile yapılan görüşmeler sonunda Bağ-Kur İl Müdürlüğü arkasını pazaryeri olarak düzenleyeceklerini ifade etti. Başkan Başer, "Yerin düzenlenmesi 1-2 hafta sürebilir. Bu nedenle pazarcı esnafımızın mağdur olmaması için geçici bir süre için salı günleri eski adliye binası karşısına pazar açılacak. Yeni pazaryerimiz tamamlandığında hem ilimiz modern bir pazaryerine kavuşmuş olacak hem de pazarcı esnafımız rahat edecek" diye konuştu.

Pazarcı esnafı ise yapılan toplantının çok iyi geçtiğini ve yaşanan problemin çözümlendiğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 16:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?