5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Pazarcı esnafı dertli!

YOZGAT'TA PAZARCI ESNAFI DERTLİ

Yozgat'ta pazarcı esnafı, fiyatların yüksek, satışların düşük olmasından yakınıyor.

Yozgat'ta Salı ve Çarşamba günleri kurulan halk pazarı esnafı, sebze fiyatlarının çok yükselmesinden dolayı satışların düştüğünü söyledi.

Yozgat Sebzeciler ve Pazarcılar Dernek Basın Sözcüsü Salih Çavuşoğlu, son bir aydır, Akdeniz bölgesinde yoğun sel sebebiyle fiyatların yükseldiğini belirterek, "Pazarcı esnafı ne satacağını bilemez duruma geldi. Şuanda maydanoz, marul, yeşil soğan, tere, roko gibi yeşil sebzeler Karadeniz bölgesinden temin edilmektedir. Bu nedenle fiyatlar çok yüksek, bir marulun fiyatı 1,5-2 TL'den satılmaktadır. Esnafımız Çukurova'dan 1 TL'ye aldığı portakalı yine pazarda 1 TL'ye satıyor. Elma yine öyle 1 TL'den satılıyor. Şuanda pazarcı esnafı mal alamaz duruma geldi. Pazarları canlı tutmaya ve Yozgat halkına kaliteli ürün sunmaya çalışıyoruz. Maalesef elimizde olmayan şartlardan dolayı fiyatlar yükseliyor, bizlerde aldığımız fiyattan neredeyse kar etmeden satış yapıyoruz. Pazarcı perişan durumda. İki gündür de don olması yine fiyatları etkiliyor" dedi.

Çavuşoğlu, Yozgat merkezde 175 pazarcı esnafının bulunduğunu ifade ederek, yetkililerden pazarcı esnafı için kapalı bir alan yapılmasını istedi.

YOZGAT'TA PAZARCI ESNAFI DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:03:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 16:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?