6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Personelden doktora saldırıya tepki

SARIKAYA'DA HASTANE PERSONELİ, DOKTORA YAPILAN SALDIRI KINADI

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde park yüzünde çıkan tartışmada bir doktor darp edilmesine, hastane personelinden tepki geldi.

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Devlet Hastanesinde görevli Dr. Sezai Aslan, otomobilini park etmesi sırasında bir vatandaş ile arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucunda vatandaş Dr. Aslan'ı darp etti.

15 gün iş göremez raporu alan Dr. Aslan istirahate çekildi. Sarıkaya ilçesinde son yıllarda doktorlara yapılan saldırıların artması üzerine hastane personeli tepki göstererek olayı kınadı. Hastanede açıklama yapan doktor ve sağlık personeli, Türkiye'nin değişik bölgelerinden Sarıkaya'ya atanarak ilçe halkının sağlık problemlerini gidermek için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirterek, "Elimizden geldiğince mesai ayrımı yapmadan gece gündüz müracaat eden vatandaşlarımıza eldeki imkanlar nispetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız iş gerçekten bizleri çok yıpratan zahmetli riskli ve stresli bir iştir.

Şimdiye kadar hastanede ve sağlık ocaklarında bazı arkadaşlarımız tehdide, hakarete ve saldırılara maruz kaldılar. Son olarak uzman çocuk doktoru arkadaşımız Sezai Aslan ilçe merkezinde bir vatandaşın fiili saldırısına uğramıştır. Bu saldırıyı kınıyoruz" dediler.

Hizmet etmekte olduğumuz Sarıkayalı vatandaşlarımızdan daha saygılı , daha iyi niyetli ve daha yardımsever bir yaklaşım bekliyoruz diyen sağlık personeli, "Biz mutlu olalım ki daha iyi hizmet edelim ve böylece daha fazla sayıda insanı mutlu edelim" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sarıkaya Devlet Hastanesinde Uzman çocuk doktoruna, sağlık ocaklarımızda da pratisyen doktor ihtiyacının olduğunu belirterek, "Gelen doktorlara iyi davranılmayıp olumsuz davranışlar sergilendiğinde ilçemizin dışarıdaki imajı zedelenmekte ve sorun yaşanmaktadır. Bu olumsuz yaklaşım devam ederse bundan sonra ilçeye uzman ve pratisyen doktor atamaları daha zor olacaktır. Bundan da elbetteki herkes zarar görecektir. Daha önce Hastanede ve sağlık ocaklarında sağlık personeline yönelik sözlü ve fiili saldırılar yaşandı en son bir uzman doktor ilçe merkezinde saldırıya uğradı.Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı ve daha saygılı davranmaları şarttır.Umarım bu saldırı son olur. Saldırıya uğrayan doktorumuza geçmiş olsun diliyorum. Sarıkaya halkını da daha sakin ,daha duyarlı ve daha yardımsever bir yaklaşıma davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 18:35:01
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 18:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?