6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Pilav Şenliği'nde renkli görüntüler

Yozgat'ın Şefaatli ilçesine bağlı Kabakini köyünde düzenlenen 2. Pilav Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Kabakini köyünde düzenlenen şenliğe Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Şefaatli Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, İl Genel Meclis üyeleri ve Kabakini köyü halkı katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Alaattin Yılmaz, şenliği düzenlemekteki amaçlarının gurbette yaşayan köy halkını bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Şenlik sayesinde uzun yıllar köye gelmeyen halkımız, bir günlüğüne de olsa baba ocağına gelmektedir. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şenliğimizde bizi yalnız bırakmayan başta Valimiz Amir Çiçek ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, festival, şenlik ve pilav günlerinin yöre halkının toplanıp bir araya gelmesine vesile olduğunu belirterek, "Şefaatli ilçesinin şirin köyü Kabakini de sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Ülkemizin değişik bölgelerinde yaşadığı halde gelip şenliğe katılanlar olduğunu öğrendim. Burada doğup büyüyenlerin bir vesileyle de olsa köylerine gelmesi gerçekten mutluluk verici bir gelişmedir. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan her çalışma ve faaliyet destek görür, güç bulur. Bugünler birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma günüdür. Şenliğin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyor, birlik ve dayanışmanın daima olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından halkoyunları ekipleri gösterilerini sunarken, misafirlere pilav ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?