6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Pınarkaya'da şenlik coşkusu

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlık Pınarkaya köyünde bu yıl ilki düzenlenen 'Pınarkaya Köyü Şenlikleri' renkli görüntülere sahne oldu.

Pınarkaya köyünde düzenlenen şenliğe,Yargıtay 2. Ceza Dairesi üyesi Haydar Erol, Namık Kemal Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Adnan Erol, Kırıkkale Hakimi Lütfi Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Müfettişi İkbal Pehlivan, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Müfettişi Duysev Aksoy, Sarıkaya Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cengiz Yazır, Boğazlıyan esnaflarından Ertuğrul Akoy, çok sayıda daire müdürü ve köy halkı katıldı.

Pınarkaya Köyü Şenlikleri'nin organizatörlüğünü yapan Ertuğrul Aksoy, ilki düzenlenen şenliğin amacının kaynaşma ve tanışma olduğunu söyledi. Aksoy, "İş ve eğitim dolayısıyla çok sayıda hemşehrimiz köyümüzden ayrılmıştır. Köyümüzden ayrılanları tekrar bir günlüğüne de olsa köy ile bağlarını güçlendirmek için şenlik düzenledik. Birincisi olmasına rağmen şenliğimize ilgi çok büyük. Bundan sonrada her yıl şenliğimizi düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Eczacı Erkan Yazır ise, köy halkının bu şenlikle birlikte bir araya gelerek kaynaşma fırsatı bulduğunu belirterek, "Her köyün bir derneği var. Bizde önümüzdeki dönem içerisinde Pınarkaya Köyünü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği kurmak için çalışma başlatacağız" diye konuştu.

Pınarkaya şenliklerinde misafirlere etli pilav, ayran ve karpuz ikram edilirken, gençler ise müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?