6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

PMYO öğrencilerinden 'kolbastı' şov

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Yozgat'ta düzenlenen törenle kutlandı. Polis okulu öğrencilerinin 'Kolbastı' oyunu büyük beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, emniyet mensupları, polis okulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı bir konuşma yaptı. Nalcı, 164 yılın bir teşkilat için kurumsallaşma açısından küçümsenmeyecek kadar uzun bir zaman olduğunu belirterek, "Kurulduğu günden itibaren sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olan Türk Polis Teşkilatı'nın bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir. Özelikle son yıllarda hava, kara, deniz unsurlarıyla mükemmel gelişmeler sağlayan Türk Polis Teşkilatı, personel, araç, gereç ve teknoloji bakımından dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, polis teşkilatının 164. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Polis ve jandarma güçlerimiz, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri ve polis okulu öğrencilerinin 'Kolbastı' oyunu, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Tören, polis okulu öğrencilerinin geçidi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?