5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

PMYO öğrencilerine 'şiddet" konferansı

YOZGAT PMYO ÖĞRENCİLERİNE 'KADINA KARŞI ŞİDDET

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) Kadına Karşı Şiddet ve Şiddet Mağdurlarına Yaklaşım konusuyla ilgili konferans düzenlendi.

Yozgat Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Emel Ünal tarafından verilen konferansa polis öğrenciler ve okul personeli katıldı. Sosyal Hizmet Uzmanı Emel Ünal, Slayt gösterileri ile polis adaylarına " aile içi şiddet, kadının insan hakları, kadına yönelik şiddet, şiddet nedir" konusunda bilgi aktarırken, "Aile arasında birçok konu tartışmaya ve anlaşmazlığa neden olabilir. Bunlar arasında, aile bireyleri arasında değişik görüşler ve çekirdek ailelerinden getirdikleri farklı görüş ve öğretiler, kişilerin kıskançlık, kızgınlık, yalnızlık gibi güçlü duyguları, çevrenin kişi yada olay hakkında ürettiği dedikodu niteliğindeki yorumlar. Aile bireylerinden birinin diğerine karşı aşırı sahiplenme isteği ve buna benzer birçok neden sayılabilir" dedi.

Nedeni ne olursa olsun şiddet tüm aile bireylerinin acı çekmesine neden olduğunu ifade eden Sosyal Hizmet Uzmanı Ünal, "Her şey için başkalarını suçlama gibi düşünsel sorunlar aile içi şiddet, sadece yoksul, eğitimsiz insanlar arasında değil, her yerde, her kesimde, her ailede görülebilen bir şiddet türü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sanıldığından çok daha yaygın, her üç aileden birinde fiziksel şiddet yaşanıyor. Bu şiddet, aile bireylerini çok olumsuz etkiliyor ve herkesi mutsuz ediyor. İstanbul'da bazı kurumların işbirliğiyle yürütülen, Aile içi Şiddete Son kampanyası, bireylerin mutluluğunda ailenin rolünün önemli olduğuna inanıyor ve bu nedenle aile içi şiddete son demek için 2004 yılından bu yana çeşitli projeler yürütüyor, Bu çalışmalardan bazıları, bugün yaklaşık 16 bin kişiye ulaşan Eşler Arası ilişkiler Destek Programı eğitimleri, Gönüllü Programı, dünyadan ve Türkiye'den uzmanları bir araya getiren Aile içi Şiddete Son Konferanslar düzenleniyor" diye konuştu.

YOZGAT PMYO ÖĞRENCİLERİNE 'KADINA KARŞI ŞİDDET
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 10:21:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 10:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?