5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Polis adaylarının mezuniyet sevinci

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), düzenlenen törenle 4. dönem mezunları verdi. 

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire müdürleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Zuhuri Küçükakkaya, bu yıl okulda eğitimini tamamlayan 203 öğrencinin mezun olarak Emniyet Teşkilatı'nın çeşitli yerlerinde göreve başlayacaklarını söyledi. Küçükakkaya, "Güvenlik bütün ülkelerin olduğu gibi ülkemizin de en başta gelen sorunudur. Bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde en çok ihtiyaç duyduğu unsur güvenliktir. Fabrika, kurarken, fabrikayı çalıştırırken, üretirken ürettiğimizi pazarlarken, ticaret yaparken, seyahat ederken, hayatımızın her anında hep güven içinde olmak isteriz. Bunun için iyi yetişmiş Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, nitelikli, fedakarlık gösteren, milli ve manevi değerleri koruma şuuruna sahip meslek ahlakına ve meslek kurallarına bağlı, çağdaş gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip eden, insanlara eşit ve adaletli davranan polislere ihtiyaç vardır" dedi. 


Okulda öğrencilere en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını ifade eden Küçükakkaya, mezun olan genç polislere seslenerek, "Bütün olumsuzlukları geride bırakarak, güzel, tatlı anılarla iyi yetişmiş birer polis memuru olarak sizleri kadrolarınıza gönderiyoruz. Mesleki ve akademik yönden burada öğrendiğiniz bilgilerle, gideceğiniz kadrolarda sizden sonra geleceklere rehber, sizden önce giden ağabeylerinize yapıcı, uyarıcı destek olacaksınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, mezun olan polis öğrencileri kutlayarak hayatlarında ve yeni görevlerinde başarılar diledi. 

Konuşmaların ardında dereceye giren ilk 10 öğrenciye hediyeler verildikten sonra Sorgun Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Program mezun olan öğrencilerin tören geçişleriyle son buldu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 15:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve demir IP: 88.226.34.xxx Tarih : 1.10.2007 15:10:05

benn 14 yaşındayım bu sene oksy girecem işallah bende polis olurum idaalim polis olmak ama polis olmak için boy felan ne gerekiyo onları bilmiyorum bir bana yardımcı olabilir mi