6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Polis MYO'da eğitim yılı başladı

YOZGAT POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu 2009-2010 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen tören öncesi, bu yıl idari binada yapılan tadilatlardan dolayı binanın açılışı yapıldı.

 Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törende, idari binanın açılışının ardından okulun konferans salonunda programa devam edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, okullarının Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı iki yıllık ön lisans eğitimi veren yatılı ve üniformalı kurumlar olduğunu söyledi. Pekdemir, bu yıl birinci sınıf öğrencilerinin 5 Aralık'ta okula geleceğini ve 7 Aralık'ta eğitim öğretime başlayacaklarını ifade eden Pakdemir, "1. sınıftan 2. sınıfa geçen 27 bayan ve 270 erkek olmak üzere toplam 297 öğrenci ile 2009-2010 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Birinci sınıfa ise yaklaşık 30 bayan 240 erkek öğrenci olmak üzere toplam 270 öğrenci verilmesi planlanmaktadır. Birinci sınıf öğrencilerinde eğitime başlamasıyla birlikte okulumuzda 567 öğrenci eğitim görecektir. 2009-2010 eğitim öğretim yılımızın memleketimize, milletimize ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'nun, eğitim gören öğrencilere son teknolojiyle en iyi eğitimi verdiğini belirterek, "Bu okul her geçen eğitim öğretim yılında daha iyi ve güzele gitmektedir. Öğrencilerimize, her şeyden önce cumhuriyetimizin değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kanunlarına ve tüzüklere uyarak, özellikle görev başında insani, manevi değerlere önem veren polis etiğine tamamen bağlı, insan haklarına saygılı, özgürlüklerin kullanmasını sağlayan, huzur, can ve mal güvenliğini sağlayan kişi olarak yetişmesi için büyük çaba sarf edilmektedir. Eğitim yılınızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilk ders olarak 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Akdeniz tarafından öğrencilere 'İnsan Hakları' konulu ders verildi.

YOZGAT POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 19:04:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 11:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?