30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Polisten sahte para uyarısı!

YOZGAT EMNİYETİ’NDEN VATANDAŞA BROŞÜRLÜ SAHTE PARA UYARISI

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), vatandaşlara sahte para konusunda uyarılarda bulunarak, broşür dağıttı.

Yozgat'ta son günlerde kalpazanların piyasaya sahte para sürmeye çalışması ve yapılan operasyonlarla üst üste sahte para ele geçirilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, esnaflara, gurbetçilere ve vatandaşlara broşür dağıtıp, sahte paraya karşı bilgilendirdi.

Özellikle gurbetçilerin yurda dönemeye başlaması ve dövizle alışveriş yapmasını fırsat bilen kalpazanların piyasaya sahte para sürmeye çalıştığını belirten emniyet görevlileri, döviz bozduran gurbetçilerin, paralarını bankalarda, finans kurumlarında ve döviz bürolarında bozdurmalarını istedi.

Kalpazanların genelde parayı kenar mahallelerde bakkal ve marketlerde bozdurmaya çalıştığını ifade eden polis memurları, esnafın tanımadıkları kişilerden özellikle döviz veya 100-200 TL'lik banknotları bozarken paraları çok iyi kontrol etmesi gerektiğini, şüpheli bir durum gördüklerinde ise durumu 155 polis imdat telefonuna bildirmelerini söyledi.

Polisin yaptığı çalışmadan memnun olduklarını ifade eden Aytekin Çevik isimli vatandaş, yapılan uygulamalardan dolayı emniyet mensuplarına teşekkür etti.

YOZGAT EMNİYETİ’NDEN VATANDAŞA BROŞÜRLÜ SAHTE PARA UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 09:40:01
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 13:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?