30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Prof. Acun BÜ'ye rektör adayı

PROF.DR. HAKKI ACUN, YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYILIĞINI AÇIKLADI

Ankara Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat Bozok Üniversitesi için rektör adayı olduğun açıkladı.

Yozgat’ın tarihi Hayri İnal Konağı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Acun, kendisinin Yozgatlı olduğunu belirterek, Bozok Üniversitesi’ne rektör adayı olduğunu söyledi. Yozgatlı olması dolayısıyla Yozgat'ı çok iyi tanıdığını, ilçelerin dışında 300'ün üzerinde köyü gezdiğini ifade eden Prof. Dr. Acun, "Bu sebeple Bozok Üniversitesi’ne ve Yozgat'a çok daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Yozgat'ta üniversite ile şehir farklılaşmış, bir bütünleşme olmamış, üniversitenin şehirle adeta bir bağlantısı yok. Biz şehirle üniversiteyi bütünleştireceğiz. Üniversitemizde belediyelerde olduğu gibi beyaz masa oluşturup, halkla iç içe olup, vatandaşların sorunları veya bir istekleri varsa onu değerlendirip talepleri yerine getireceğiz. İlçelerde hatta köylerde bile senato toplantıları yaparak, üniversitemizi halka tanıtacağız. Bu şekilde vatandaş üniversitenin ne olduğunu görüp, öğrenecek" dedi.

Yozgat'ın potansiyelini çok iyi bildiğini dile getiren Acun, "Ben Ankara'da yaşamama rağmen doğduğum yer Yozgat'tan hiçbir zaman bağlantımı kesmedim. Sürekli Yozgat'a gelip gittim. 8 yıla yakın Bozok Üniversitesi’nde derslere girdim. Yozgat'ın potansiyelini üniversite rehberliğinde yönlendirip, halkımıza sunacağız. Üniversiteye yeni fakülteler kazandırıp, mevcut fakültelerimizi destekleyeceğiz. Rektörlük için aday olan adaylardan daha iyi iş yapacağıma inandığım için Yozgat Bozok Üniversitesi’ne rektör adayı oldum" diye konuştu.

PROF.DR. HAKKI ACUN, YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYILIĞINI AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 18:10:03
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 20:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?