6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Prof. Dr. Haluk Karamağaralı Caddesi

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen "Bozok Konferansları" kapsamında Prof. Dr. Haluk Karamağaralı için saygı günü düzenlenerek, ismi bir caddeye verildi.

Yozgatlı sanat tarihçisi ve arkeologlarından Prof. Dr. Haluk Karamağaralı için düzenlenen saygı gününde, Yozgat Belediyesi Meclisi'nce alınan karar doğrultusunda bir caddeye ismi verildi.

Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Prof. Dr. Karamağaralı'ın kızı Nakış Karamağaralı, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katılımıyla caddeye tabela takılma töreni yapıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk milletinin her zaman ilim adamlarına büyük saygı gösterip değer verdiğini söyledi.

Başer, "Yozgat Belediyesi olarak bizde aynı saygı ve değeri veriyoruz. Bu nedenle kendisi Yozgatlı olan ve Türk sanat tarihine büyük katkılar sağlayan Prof. Dr. Haluk Karamağaralı'nın ismini Sanayi Sitesi TOKİ yolundaki caddemize verdik" dedi.
Daha sonra konuşan Prof. Dr. Karamağaralı'nın kızı Nakış Karamağaralı, babasının rahatsızlığı dolayısıyla bu törene katılamadığını belirterek, isminin bu şekilde bir caddeye verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Yozgat Belediyesi'nin birçok caddeye şehit ve ilim adamlarının ismini verdiğini hatırlatarak, “Belediyemiz şehitlerimize ve ilim adamlarına verdiği değeri gösterdi. Belediye başkanımız ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Caddeye isim verme töreninden sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen konferansta akademisyenler Prof. Dr. Haluk Karamağaralı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 22:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?