6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Proje ödenek bekliyor

Yozgat, Tabiat Parkı ve Çamlık Milli Parkı için hazırlanan projelerin hayata geçmesi için ödenek beklendiği bildirildi.

Yozgat'ın güzelleştirilmesi amacıyla hazırlanan ve son 3 yıldır gündemde tutulan Tabiat Parkı ile Çamlık Milli Parkı için hazırlanan projelerin hayata geçmesi için ödenek beklendiği belirtildi.

Yozgat'a yapılması planlanan iki projenin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar, "Yozgat'ta sürekli proje açıklanıyor, ne hikmetse açıklanan projeler bir türlü hayata geçirilemiyor. Yapılamayacak çalışmalar neden halka açıklanıyor. Projeler açıklanıyorsa kısa sürede de yapılması gerekir" diye konuştu.

29 Kasım 2007 tarihinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Yozgat'a gelişinde Tabiat Parkı yapılacağı sözünü vermesine rağmen, hiçbir çalışma yapılamadı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek'te 31 Ocak 2009 tarihinde yaptığı açıklamada, kentin ikliminde yetişebilecek tüm bitkilerin bulunduğu "Tabiat Parkı" projesini hayata geçireceklerini, ayrıca Çamlık Milli Parkı'na yeni bir proje uygulayarak daha modern, Yozgat'a gelen herkesin görmek isteyeceği ve gördüğünde de gittikleri yerde her zaman anlatacakları hale getireceklerini söylemişti. Her iki proje içinde bugüne kadar bir çalışma başlamaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Amir Çiçek, Tabiat Parkı Projesi'ni Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunduklarını, ancak ödeneğin çıkmadığını belirterek, "Çamlık Milli Parkı için hazırlanan proje konusunda da kaynak arayışlarımız sürüyor. Kaynak bulabilirsek çalışmalar başlayacak" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 18:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?