6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Protokol sabah sporunda!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan'ın da aralarında bulunduğu il yöneticileri, her sabah mesai saati öncesi bir araya gelip spor yaparak zinde kalmaya çalışıyor

Yozgat'ta Emekli Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Yancıoğlu tarafından 16 önce başlayan ve halen sürdürülen sabah sporlarına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, daire müdürleri, iş adamları, siyasetçiler, gazeteciler ve esnaflar katılıyor.

Çamlık Milli Parkı, Nohutlu Tepesi veya Kent Orman gibi oksijenin bol olduğu yerlerde buluşan sporcular, 67 yaşındaki Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Yancıoğlu gözetiminde spor yapıyor. Isınma hareketlerinin ardından yaklaşık 10 kilometre yürüyüş yapan sporcular tekrar bir egzersiz yaptıktan sonra iş yerlerine dönüyor. Kendilerine 'Seher Vakti Spor Ekibi ' ismini takan sporcular, doğa ile iç içe olmaktan ve spor yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, herkesi spor yapmaya davet ediyor.

Bugün sabah Yozgat Nohutlu Tepesinde buluşan Seher Vakti Spor Ekibi, günlük yürüyüş ve egzersizlerini yaptı. Burada bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, sağlıklı olabilmek için her insanın spor yapması gerektiğini söyledi. Vali Çiçek, "Altyapı eksikliği var denebilir, ancak, bu spora engel değildir. Yozgat'ın her tarafı spor yapmaya müsaittir, bu nedenle tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyorum" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de kendisinin uzun süredir Seher Vakti Spor Ekibi ile birlikte spor yaptığını belirterek, "Şehrimizin güzelliklerinden olan Çamlık Milli Parkında, Nohutlu Tepesinde sabah erken saatlerde sporumuzu yapıyoruz. Nohutlu tepesini seyir tepesi yapacağız, inşallah vatandaşlarımız o zaman, hem Yozgat'ı seyredecek hem de burada sporunu yapabilecek" diye konuştu. Yaklaşık 16 yıldır saat 06.00 ile 07.00 arasında bir araya gelip spor yaptıklarını belirten Emekli Beden Eğitimi Öğretmen Mehmet Yancıoğlu, "ekibimizde bürokratlar, esnaf, işadamı, emeklilerimiz, siyasi parti temsilcileri bulunmaktadır. Biz bu sporu sağlıklı yaşamak için yapıyoruz. İstiyorum ki bizimki gibi en az 10 tane 20 tane ekip olsun. 67 Yaşındayım ben kendim spor yapıyorum ve arkadaşlarımda benimle birlikte her gün sporlarını yaparak sağlık ve dinç kalıyorlar. Herkes, sporunu yaptıktan sonra işlerine devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

Spordan sonra Yozgat'ı yüksekten izleyen il idarecileri Seher Vakti Spor Ekibi olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 14:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?