8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Ramazan öncesi gıda denetimi

Yozgat Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı öncesi, ekmek fırınlarını ve kasapları denetledi.

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan öncesi kontrollerini sıklaştırdı. Şehir merkezinde bulunan kasapları, ekmek fırınlarını ve kuru gıda satışı yapan işyerleri denetleyen zabıta ekipleri, hijyenik şartlara uymayan esnafları uyardı.

Denetim sırasında ekmekleri tartarak gramajını kontrol eden zabıtalar, ekmeklerin hazırlandığı bölümleri de hijyenik yönünden denetledi. Daha sonra kasapları denetleyen ekipler, satılan etlerin üzerinde bulunan mühürleri kontrol etti.

Zahirecilerin denetimi yapıldıktan sonra bir açıklama yapan Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, zabıta ekipleri olarak denetimleri aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Baran, "Halkımıza daha sağılıklı daha iyi bir ortamda hazırlanan gıdaları tüketmesini sağlamak amacındayız. Ramazan aynın yaklaşması münasebetiyle de denetimlerimizi sıklaştırdık. Vatandaşlarımızdan ekmek, et veya herhangi bir gıda alırken bir eksiklik gördükleri takdirde '153 Alo Zabıta' hattımızı aramalarını ve gerekli şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?