8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Ramazan sonrası beslenmeye dikkat!

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, oruç tutanların Ramazandan sonra yediklerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, özellikle tatlı ve yağlı yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bir aylık Ramazanda midelerin dinlendiğini, adeta bayram ettiğini belirten Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, "Ramazandan sonra bu alışkanlığı nispeten yavaş yavaş bozmak gerekiyor. Mideleri doldurmadan, özellikle tatlı ve yağlı yiyeceklere çok dikkat etmek ve kaçınmak gerekiyor. Tatlı ve yağlı yemekler sindirimi zor olan yiyeceklerdir. Mümkün olduğu kadar bol sulu, meyve sebze ağırlıklı gıdalar tüketmelidir. Hamur işi tatlılardan uzak durulmalıdır" dedi.

Genellikle süt ve süt ürünlerinden yapılan tatlıların sindirimi kolay olduğu için kalp ve tansiyon hastalarının tatlı tercih ederken bu tür tatlıları tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Kayhan, "Bayramdan sonra aşırı derecede mideye yüklenmeden dolayı, çeşitli sindirim bozuklukları açığa çıkabilir. Ayrıca bir anda çok yemek kalp damar hastalıkları ve tansiyonu da tetiklediği için vatandaşlarımız yediklerine dikkat etmeleri mümkün olduğu kadar az ve sık aralıklarla yağlı ve aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durarak bir beslenme şeklini önermekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?