7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Rehber öğretmen kitabını çıkardı

Yozgat'ta Rehber Öğretmen olarak görev yapan Nevzat Özer, "Dünyanın En Zor Mesleği Anne ve Babalık" isimli kitabını çıkardı.

Yozgat'ta ilk ve ortaöğretim okullarında rehber öğretmen olarak derslere giren Nevzat Özer, Anne, baba ve çocuk ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda kitap yazdı.

Dünya'nın En Zor Mesleği Anne ve Babalık isimli kitabında, anne, baba ve gençlere yönelik olarak 63 başlık altında davranış taktiklerine yer verdiğini belirten Özer, "Anne ve baba olabilmek, belki de sorgulamamız gereken en önemli hayati sorudur. Anne-baba olduktan sonra bu mesleğin geri dönüşü, istifası ya da emekliliği ne yazık ki yok. 21. yüzyılda insan yetiştirmek sanırım biraz daha zor. Biz, burada anne ve babalığı bir meslek olarak ele aldık. Zor ve kutsal bir meslek, sadece klasik olarak ve kendiliğinden yapılacak kadar basit bir iş olmadığını, insanların bu meslek hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları, hem anne ve babalar için, hem de evlatlarıyla olan her türlü ilişkileri için yararlı olacağını düşünüyoruz. Her şeyden önce çocuklarımızın kalplerini ve gönüllerini fethetmek, yapacağımız en önemli şey olsa gerek. Çocukların ceplerine birkaç lira para koymakla ya da onların yeme, içme ve yatma ihtiyaçlarını karşılamakla bu işin bitmeyeceğini, bunlardan daha önemlisi onların içsel mutluluklarının ön planda tutulması gereğine inanan, anne ve babalarımızı saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kitabında "Kontrolsüz teknoloji, teknoloji değildir", "Patlamayan Mısır Var mı" gibi başlıklara yer veren Özer, "Mısır patlatırken, kullanılan malzemelerin hepsi aynı olmasına rağmen bazıları geç patlar. Bazı çocuklarda ortamlar aynı olmasına rağmen diğerlerine göre geç açılır. Bu nedenle anne babaların çocukları için her konuda sabırlı olmaları gerekir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?