5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Rektör Utaş'ın Yozgat ziyareti

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra Bozok Üniversitesi Rektörlüğü'nü de yürüten Prof. Dr. Cengiz Utaş, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi. 

Yozgat'a gelişinde önce Yozgat Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Utaş, Bozok Üniversitesi'nin hayırlı olmasını diledi. 

Yozgat'ta bulunan fakülte ve yüksek okulların daha önceden Erciyes Üniversitesi'ne bağlı olduğunu belirten Utaş, "YÖK tarafından bize verilen ek görevlendirmeyle müstakil hale gelen Bozok Üniversitesi'nin gerçek bir üniversite olabilmesinin altyapısını tamamlamaya çalışacağız. Bunun yapılmasında Yozgatlılar'a büyük görev düşmektedir. Yozgat Valisi bu konuyla çok ilgilenmektedir. Diğer yerel yöneticilerimizin de yardımcı olması durumunda çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, gerçek bir üniversite haline gelecektir" dedi. 

İlk etapta eksik olan idari ve akademik kadroları tamamlanması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Utaş, "Kadroların tamamlanması için çeşitli çalışmalar yapılacak. Buraya daha kalifiye öğretim elamanı çekebilmek için gelecek öğretim üyelerine daha iyi imkanlar sağlanması gerekiyor. Özellikle lojman açısından imkanlar bulmak lazım. Şu anda görev yapan idareci hocalarımız Erciyes Üniversitesi'nin kadrosunda çalışmaktadırlar. Öğretim görevlilerinin taşıma usulüyle değil de daha yerleşik bir düzende olması gerekir. Bu bir süreç alacaktır, ama zamanla yerine oturacaktır" diye konuştu. 

Bozok Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi'nin kurulu bulduğuna dikkat çeken Utaş, "Ziraat Fakültesi'nin faaliyete geçip, geçmeyeceğiyle ilgili henüz bir karar verme aşamasında değiliz. Biraz araştırmak gerekir. Çünkü, Ziraat Fakülteleri Türkiye'de gerçekten çok fazla sayıda bulunmaktadır. Yozgat'a bu gerekli midir, iyi bir yatırım mıdır? Açmak lazım mıdır? Bunları bilimsel bazda değerlendirmek gerekir. Bozok Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili bir bilgim yok, daha öncede bu konu gündeme gelmedi" açıklamasında bulundu. 

Valilik ziyaretinden sonra Bozok Üniversitesi Rektörlük binası olarak düşünülen Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunan Prof. Dr. Cengiz Utaş, "Cumhuriyet İlköğretim Okulu Binası gibi günümüzde bina yapmak pek mümkün olmamaktadır. Binanın tarihi özelliği ve durumu Bozok Üniversitesi'nin imajına yakışacak bir binadır. Bina rektörlük için bizce uygundur" değerlendirmesini yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 10:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.106.159.xxx Tarih : 6.09.2006 23:34:37
Şimdi sayın rektorun açıklamalarını okuyunca bir an önce kendi öz Yozgatlı rektörüme kavusma isteği bende daha da arttı.Anlamadığım Devreğe Kayserinin ilçesine başına Yozgatlı bir prof. getirerek Ziraat Fakültesini açan aynı rektor değil mi bugunde kalkıp Ziraat F. çogaldı gerek yok diye Yozgat a hayır dıyorsunuz yazık bu şehre insallah kendi öz Yozgat sevdalısı rektorumuze kavusuruz da bu sıkıntılar biter yoksa biz ne fakulta acabılırz ne de bına yapabılırız.