30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Rektörlüğe yeni aday

PROF. DR. TAMER UÇAR, BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE ADAY

Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Bozok Üniversitesi için rektör adayı olduğunu açıkladı.

Yozgat Grand Eser Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversitenin kuruluşundan bu yana Yozgat'ta yaşadığını, üniversite ve halkla iç içe olduğunu belirterek, "Akademik görevlerim yanında idari görevlerim de bulunduğu için üniversitemizin sorunlarının yakından biliyorum ve çözüm için reçetelerim hazır" dedi.

Üniversitenin gelişmesi için daha çok kadrolu öğretim üyesinin gelmesi ve yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uçar, "Rektör seçildiğimizde hem mevcut kadroyu muhafaza etmek hem de ayrım yapmadan daha fazla öğretim üyesi çekebilmek için yeni dönemde öncelikle üniversitemizin ve Yozgat'ın bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerekir" diye konuştu.

Rektörlük seçim sürecinin demokratik bir prosedür ve sürecin yasal bir gereği olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Uçar, "Parçalayıcı değil birleştirici, süreç boyunca ve sonrasında tercihlere saygı duyan anlayışla, en iyisini yapmak için rekabetçi, ama hasmane tutum ve davranışlara kapı aralamayan, centilmene bir yöntem izlemek arzusundayız. Seçildiğimiz takdirde icraatlarımıza muhalif olanlar veya bizden farklı düşününler asla dışlanmayacaktır. Akademik ortamda yakışıksız bölünme kamplaşma ve gruplaşmalara da göz yummayacağız. Yapılacak seçimlerde mevcut adaylar içinde oy kullanma hakkı bulunan tek adayım. Rektör olarak seçilsem de seçilmesem de her zaman olduğu gibi yine görevimin başında olacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 12:58:05
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dersimli IP: 88.246.80.xxx Tarih : 18.02.2011 14:35:19

 tam oldu şimdi yozgatada tamer hoca yakışır zaten.