3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Safran üretiminde ilk adım atıldı

Yozgat'ta bir çiftçi, deneme amaçlı ektiği safran bitkisinden çok iyi verim aldığını belirtti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyünde Nizamettin Başer isimli çiftçi, televizyonda gördüğü safran bitkisini bahçesinde yetiştirmeye başladı. Safranı deneme amaçlı ektiğini belirten Başer, hasada başladığını anlatarak çok iyi verim aldığını söyledi.

Safranın anavatanı olan Safranbolu'da üretiminin nerdeyse durma noktasına geldiğini öne süren Başer, "Safran bitkisinin tanıtımını bir televizyon programında görmüştüm. Bu bitki ile ilgili çalışma yapan kişiye ulaşarak 4 kilogram tohumluk safran alıp bir ay önce ekimini yaptım ve bugünlerde de hasadını yapıyoruz" dedi.

Safran bitkisinin kozmetik, gıda ve ilaç sanayiinde kullanıldığına değinen Başer, "Ben Yozgat'ta organik tarım yapıyorum. Domates, ıspanak, maydanoz, marul, dereotu üretiyorum. Bu yıl da safranın denemesini yaptım. Çok iyi verim aldığım için önümüzdeki yıl daha fazla ekeceğim. Ayrıca safran kırsal alanda yetişen ve su istemeyen bir bitkidir. Yozgat'a çok uyumlu olduğu için diğer çiftçilerimiz de safran üretimi yapabilir. Pazar konusunda da hiçbir sıkıntı yaşanmadığını öğrendim. İnşallah safrandan çok iyi bir verim alacağız" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 18:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?