6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Şahmuratlı'ya talih kuşu kondu!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyünde bulunan Kerkenes Harabeleri'nin kazı merkezi sorumlusu Françoise Summers tarafından, yenilenebilir enerji kullanımına yönelik hazırlanan projeye Küresel Çevre Fonu'ndan 35 bin dolarlık destek geldi.

1993 yılında Kerkenes Harabeleri'nde kazı ve araştırma çalışmalarının başlamasıyla birlikte Şahmuratlı köyünde kurulan kazı merkezinde yenilenebilir alternatif enerjiler konusunda çalışmalara başlayan Arkeolog Prof. Dr. Geofrey Summers'in mimar eşi Françoise Summers, Şahmuratlı köyünün gelişimi ve kalkınması için hazırlanan proje Küresel Çevre Fonu (Global Environment Facility-GEF) tarafından kabul edildi.

Şahmuratlı Köyü Muhtarı Osman Muratdağı, Françoise Summers'ın katılarıyla Şahmuratlı Köyü Kerkenesi Tanıtma Güzelleştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurulduğunu belirterek, "Dernek himayesinde hazırlanan 'Güneş Enerjili Tasarımların İyileştirilmesi ve Markalaşma Altyapısının Kurulması Projesi' Küresel Çevre Fonu tarafından kabul edildi. Küresel Çevre Fonu'ndan projeye verilecek 35 bin dolarlık kaynak, öncelikli olarak güneş enerjisi ile çalışan ve çanak antenlerle yapılan ocakların ve meyve ile sebze kurutma fırınlarının damlama sulama sitemlerinin geliştirilmesinde kullanılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 17:04:34
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 17:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?