7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Şair ve yazarlar biraraya geldi

Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen Arabaşı Şöleni'nde yöresel şair ve yazarlar bir araya geldi.


Belediye Kent Park'ta düzenlenen şölene;Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, şair ve yazarlar katıldı. Şiirlerin okunduğu ve ozanların atışma yaptığı şölende Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan arabaşı çorbası içildi. Törende bir konuşma yapan Vali Çiçek, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında şair ve yazarlara büyük iş düştüğünü belirterek, "Şair ve yazarlarımız gönüllerinden geçen güzel hisleri tüm insanlarla paylaşmaktadırlar.

Bu nedenle şair, yazar ve sanatçılarımızı çok önemsiyoruz. Arabaşı Şöleni'ni düzenleyerek bize güzel anlar yaşatan derneğimize teşekkür ediyorum" dedi.


Yozgat kültürünün daha iyi yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yaptıklarına değinen Çiçek, "Bu konuda Belediyemiz tarihi Hayri İnal Konağı'nın, Özel İdare ise Karslıoğlu Konağı'nın restorasyonunu yaparak kültür evi konumuna getirecek" dedi.


Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, kültür hizmetine yaptıkları katkılardan dolayı Vali Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür ederek birer plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 15:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?