6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Şairler saygıyla anıldı

Yozgat'ın Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği tarafından, Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya'yı anma programı düzenledi.

Dernek merkezinde düzenlenen anma programına Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdal, Halk Bilimi Araştırma Görevlisi Tuğçe Erdal, Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Seyfullah Türkmen, Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Ahmet Sargın, dernek yönetim kurulu üyeleri, Yozgat ile Sorgun ilçesinden şairler ve ozanlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya için düzenlenen anma program, edebiyat öğretmeni Ruhi Bakır'ın Mehmet Akif'in hayatını ve fikirlerini anlatmasıyla başladı. Edebiyat öğretmeni Murat Durna'nın da Arif Nihat Asya'nın hayatını anlatıp, şiirlerinden örnekler okumasının ardından Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Dernek Başkanı Durali Doğan tarafından bir konuşma yapıldı.

Türk milletinin Mehmet Akif ve Arif Nihat Asya'ya vefa borcu olduğunu belirteh Doğan, "Bu programla Yozgatlı şairler, ozanlar, yazarlar olarak bu vefa borcunu yerine getirmeye çalışmaktalar. Anma gecesine katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Geceye katılan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdal, Yrd. Doç. Dr. Seyfullah Türkmen ve Araştırma Görevlisi Tuğçe Erdal'ın da birer konuşma yaptığı program, okunan şiirlerin ardından son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?