7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Saray beldesi yeşilleniyor

Yozgat'ın Yerköy İlçesine bağlı Saray Belde Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, 10 bin fidan diktiklerini söyledi.

Saray Beldesinin doğuyu batıya bağlayan E-88 karayolu üzerinde yer aldığını belirterek, "Beldemizin güzel görümünü sağlamak için çevre düzenine büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 10 bin fidan diktik. Beldemizde şehitlerimizin ismini verdiğimiz iki park yaptık. Şu anda yeni yapacağımızın parkın ağaçlandırmasını yapıyoruz" dedi.

Beldede bulunan ve Atatürk'ün Yozgat'a gelirken kullandığı yolun iki tarafında da söğüt ağacı ile kaplı olduğunu belirterek, "Ağaçların bir kısmı kurumuştu, tekrar ağaç dikimi yaptık. Şuanda çok sayıda vatandaş bu yolu yürüyüş yolu olarak kullanmaktalar. Ayrıca beldemizin yeşillendirilmesi yönünde Çevre Orman müdürlüğüne müracaat ederek, beldemize ait kullanılmayan arazilerin ağaçlandırılmasını istedik. Çevre Orman Müdürlüğünün bu alanları ağaçlandırmasıyla birlikte beldemiz yeşile bürünecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin akyurek IP: 85.98.191.xxx Tarih : 10.12.2008 12:09:31

saray belediyesi baskani sayın kazım KILIÇASLAN bey e ve emegi gecen butun arkadaslara ailem ve kendi adıma tesekkur ederim