5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sarıkaya HEM sezonu açtı

SARIKAYA  HALK EĞİTİM MERKEZİ SEZONU AÇTI

Yozgat'ın Sarıkaya Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğünde 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurslar da başladı.

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rızvan Şahin , 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında mevcut kurslara ilave yeni kurslar açıp meslek edindirmeye çalışacaklarını söyledi. Geçen yıl 20 ayrı branşta 145 kurs açan ve bu kurslarda 3 bin 825 kişiye eğitim veren Sarıkaya Halk Eğitimi Merkezi'nin 2010- 2011 Eğitim Öğretim yılında, Arıcılık,Okuma Yazma 1.kademe, bilgisayar kullanımı, saç bakım ve yapımı, kalorifer ateşçiliği, İngilizce ilk kademe, Fransızca dil kursu,1 ve 2.kademe seviye tespit sınavı, eczacılık kalfası, Arapça ilk kademe, suluboya resim, Süt Sığırcılığı ve SBS Kurslarının açacağını ve kurs kayıtlarının başladığı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rızvan Şahin, her yıl olduğu gibi okuma ve yazma kurslarının bu yılda açılacağı belirtilerek, " birçok dalda açılması planlanan kurslara katılmak isteyen vatandaşların Halk Eğitim Merkezine müracaat etmelerini istiyoruz. Halk Eğitim Merkezlerinin gençlerin ve kadınlarımızın girişimcilik ruhunu hayata geçiren, insanı insan kılan güzellikleri sanatsal bir çabayla zarafeti el emeği ve göz nuru ile ortaya çıkaran yerlerdir. Belde ve köylerimizde talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda birçok kurs açılacaktır" dedi.

Mevcut kurslara ilave olarak bağlama, yüzme, cilt bakımı ve makyaj, kadınlara yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu, Türk Halk oyunları, meyvecilik, eğitici anne çocuk bakıcısı, halkla ilişkiler gibi kurların da açılacağını ifade eden Şahin, "Kursiyer sayımız 12 ve üzeri olunca bu kurslarımız Ekim ayı içinde açılacaktır" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:16:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?