6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sarıkaya okuma-yazmayı öğreniyor

YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSALRINA ERKEKLERDEN ÇOK KADINLAR İLGİ GÖSTERİYOR

Yozgat'ta okuma yazma bilmeyen kadınlar, açılan okuma yazma kurslarını kaçırmıyor.

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 55 Okuma yazma kursuna bin 133 kursiyer katıldı.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necdet Şahan ile birlikte Halk Eğitim Merkezi ve Toprakpınar Köyünde açılan okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlerin bulunduğu sınıfları gezdi.

Okuma yazma kurslarına katılan kursiyerlerle sohbet eden Kaymakam Dönmez, kursiyerleri, okuma-yazma kurslarına katıldıklarından dolayı tebrik etti. Halk Eğitim Merkezinin okuma-yazma kurslarında önemli başarı yakaladığını belirten Kaymakam Dönmez, "İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğündeki arkadaşlarla birlikte emeği geçenleri kutlarım. Bu olağanüstü bir başarı, yani normal bir çabayla ulaşılacak bir sonuç değil, üzerine çok düşülmekle, gayret sarf etmekle ulaşılabilecek bir başarıdır. Sarıkaya için çok sevindirici bir tablo 2010 yılında Sarıkaya'da okur yazar olmayıp ta ulaşılamayan sadece 11 kişi kaldı" dedi.

Sarıkaya Toprakpınar Köyünde açılan okuma-yazma kursuna katılan 60 yaşındaki Nurhayat Bektaş, kalem tutmasını dahi kursta öğrendiğini ifade ederek, "Şimdi kalem tutmasını ve harfleri öğreniyoruz. Bize okuma yazama öğreten öğretmenimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Kurslara anne ve kızıyla katılanların yanı sıra, okuma yazma öğrenmek için küçük çocuklarıyla da kusa katılan kadınlar, okuma ve yazmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Özellikle hastaneye, gittiğimizde, evimize gelen bir faturayı okumamız gerektiğinde, telefonda not almak gerektiğinde, okuma ve yazmaya çok ihtiyacımız oluyor. Köyümüze kurs açılınca hiç beklemeden kursa katıldık" diye konuştular.

YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSALRINA ERKEKLERDEN ÇOK KADINLAR İLGİ GÖSTERİYOR
YOZGAT'TA OKUMA YAZMA KURSALRINA ERKEKLERDEN ÇOK KADINLAR İLGİ GÖSTERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serap özyurt IP: 85.104.35.xxx Tarih : 26.01.2010 19:41:15

Bizim köy ve bütün köyler için sevindirici en azından okuma yazma oranımız yükselsin ve cahil insan kalmasın organize edenlere teşekkür ediyorum.