6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sarıkaya su baskınlarından kurtuluyor

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Belediyesi, ilçe merkezini su baskınlarından kurtarmak amacıyla yağmur suyu toplama çalışması başlattı.

Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçe merkezinde miting alanı olarak bilinen yerde yağmurlu günlerde su birikintilerinin oluştuğunu belirterek, bu alanda 300 metrelik yağmur suyu drenaj kanalı çalışması başlattıklarını kaydetti. Erbir, "Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte bu alan su baskınlarından kurtarılmış olacak" dedi.

600'lük beton boruların kullanıldığı yağmur suyu toplama kanalının, Devlet Su İşlerine ait ilçe merkezinden geçen kanala bağlanacağını ifade eden Erbir, "Böylece, yağmurlu havalarda Baran Caddesi, Alperenler Caddesi, Atatürk caddesi ve miting alanında yaşanan su birikintileri önlenmiş olacak" dedi.

Alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin bir şantiye haline geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Erbir, "Amacımız ilçemizi modern bir ilçe haline getirmektir. Bu projemizin tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmalar başlayacak. Turizm mevsimi gelmeden ana caddelerimizdeki tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?